News & Events

 

Elke platform heeft zijn eigen ‘App Store’. Deze ‘winkel van applicaties’ wordt beheerd door de fabrikant en wordt uitgebaat onder zijn verantwoordelijkheid. Om applicaties aan te bieden aan gebruikers via deze ‘winkel’ moeten leveranciers een aantal maatregelen nemen qua transparantie, kwaliteit, beveiliging, etc.

Indien je een applicatie buiten deze ‘winkel’ om zou installeren op jouw toestel loop je een zeer hoog risico dat deze vereisten niet worden gevolgd. Of dat deze applicatie buiten de ‘winkel’ om wordt aangeboden omdat men niet voldoet aan de eisen van de fabrikant. Je kan dus gerust stellen dat de kans reëel is dat deze applicatie installaties uitvoert die niet geoorloofd zijn of niet werkt volgens de voorschriften. Dit is dan weer een risico voor jouw gegevens die in deze applicatie worden opgeslagen of verwerkt.

Maar erger nog, dit kan een groot veiligheidsrisico betekenen voor jouw toestel. Hiermee kan alle data en de toegangen van jouw toestel worden gestolen. Houd je dus aan applicaties van erkende bedrijven die je via de officiële ‘App Store’ kan installeren.
Het gaat hier dan om ‘App Store’ voor Apple of IOS, ‘Play Store’ voor Android en ‘Store’ voor Microsoft systemen.


Pasman

Digitaal is TOP!! Maar let je wel op wat je doet en hoe je dit doet. Kijk zeker ook eens op de andere pagina's naar nog meer tips, evenementen of nuttige downloads die jij kan gebruiken om iedereen mee bewust te maken van het belang van Privacy en Security

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest