Over ons

Heb je al gemerkt dat de reclames in de rand van de websites net datgene tonen wat je de laatste dagen opgezocht hebt? Schrik je ook steeds als in de media grote afluister- of spionagereportages komen die betrekking hebben op ons gedrag? Heb je er al eens over nagedacht wat men over ons zou weten als men al deze kleine stukjes informatie samenlegt?

Internet is overal

Het gebruik van internet via een telefoon, tablet of laptop is niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven. We doen onze aankopen en onze administratie, we surfen op het internet, kijken tv, houden contact met vrienden en familie via sociale media en dit allemaal van eender waar via onze thuisverbinding, 4G of openbare draadloze verbindingen. 

Steden zoals Antwerpen en Kortrijk geven jou zelfs de mogelijkheid om gebruik te maken van hun wifiverbinding zodat je overal online kunt zijn. Maar het gaat nog verder; velen onder ons dragen een ‘smart watch’, een stappenteller en denk ook aan een hartslagmeter of ‘medische apps’ op onze telefoon. We delen dagelijks meer en meer informatie en dit vaak zonder het zelf te weten.

Maar het internet is niet altijd een veilige plaats.

Jij bent niet de enige die kan zien wie je bent, wat je doet en waar je heen gaat. Alles wat je online doet, wordt door jouw eigen apparaten bijgehouden en is een onuitputtelijke bron van privégegevens.

Niet enkel Facebook en Google zijn hierin geïnteresseerd om jou gerichte reclame voor te schotelen; elke dag worden 600.000 Facebook accounts gehackt en jaarlijks worden er ongeveer 250 miljoen gebruikers gehackt op eBay. De slachtoffers hiervan weten vaak niet dat hun privacy geschonden is. Al deze kleine stukjes informatie vormen samen een redelijk accuraat beeld over wie wij zijn, wat we doen en waar we dit doen. Zoals wanneer we thuis zijn, waar we winkelen, wat we kopen …

Maar wij hebben PaSMaN!

Niet dat wij denken dat er iets verborgen moet worden, maar toch … Hebben we dit zo graag, dat bedrijven, waarvan we vaak de naam of hun bedoelingen niet kennen, al deze informatie over ons te weten komen? Onder het mom van ‘relevante reclame’ proberen zij ons elke dag te manipuleren om hun producten te kopen. Het gaat zelfs nog verder: deze organisaties gaan vaak niet echt zorgzaam om met onze informatie. Ze verkopen die door zonder onze toestemming of laten het na om de soms toch gevoeligere data goed te beveiligen, waardoor ze in handen komt van anderen of verloren gaat.

Er zijn vele voorbeelden waarin dit toch best nare en nadelige gevolgen heeft voor de betrokkenen, mogelijk jij dus. Hiervoor komt PaSMaN op. Want er is veel dat we zelf kunnen doen! Onze onlinebescherming is een beetje zoals rijden met een auto. Als je een gordel draagt, goed uitkijkt, de regels respecteert en aandachtig rijdt, zal het risico op en de impact bij een ongeval enorm gereduceerd worden.

In de digitale wereld werkt dit ook zo. PaSMaN wil je niet weghouden van deze zeer nuttige apps en websites, nee, hij wil je de juiste tips en tricks leren om hiervan in alle veiligheid gebruik te maken. Zo combineren we het mooie van deze technologische ontwikkelingen met een gerust gevoel over onze privacy en veiligheid.

WIJ ZIJN CRANIUM EN WIJ ZIJN EXPERTS OP HET GEBIED VAN PRIVACY EN INFORMATIEBEVEILIGING.

Wij geloven in een wereld waar iedere organisatie haar persoonsgegevens goed waarborgt en de privacy van mensen respecteert. We willen ondersteunen in de creatie van werkculturen en omgevingen die bestendig zijn tegen cyberaanvallen en datalekken.

Wij bouwen een internationale organisatie, die top consultants aanneemt, ontwikkelt en behoudt. Onze passie voor mensen is zichtbaar in de manier hoe wij met elkaar communiceren, betrokkenheid waarderen, vertrouwen bouwen en hoe wij respect en integriteit tonen. Wij implementeren volwaardige oplossingen en diensten. Door het gedrag van medewerkers aan te passen, creëren wij op lange termijn toegevoegde waarde voor onze klanten.

WAT WE DOEN

CRANIUM is gespecialiseerd in het aanbieden van privacy en informatiebeveiliging oplossingen en diensten. CRANIUM maakt uw organisatie vertrouwd met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en ondersteunt u met het bereiken en behouden van AVG compliance. Daarnaast bieden wij ook ondersteuning in het optimaliseren van uw informatieveiligheid om uw organisatie te beschermen tegen cyberaanvallen en andere mogelijke datalekken. Door bruggen te bouwen tussen IT, Legal en Business, is CRANIUM in staat om u end-to-end oplossingen te bieden op zowel op tactisch als operationeel niveau en uw organisatie voor te bereiden op de inwerkingtreding van de AVG op 25 mei 2018.

ONE STOP-SHOP

Bij CRANIUM zijn wij ervan overtuigd dat privacy en informatiebeveiliging nauw verwant zijn. Daarom bieden wij uw organisatie volwaardig en compleet pakket aan die zowel het in kaart brengen van het juridische compliance raamwerk van uw organisatie, het optimaliseren van uw informatiebeveiliging en het beschermen van (gevoelige) persoonsgegevens binnen uw organisatie. CRANIUM geven aan welke stappen u zou moeten nemen om AVG compliant te zijn en om uw organisatie te beschermen tegen datalekken en cyberaanvallen. Wij optimaliseren en houden uw raamwerk en procedures up-to-date om zo goede dataveiligheid standaarden te behouden.

WE DENKEN GROOT, WIJ LEGGEN DE LAT HOOG

CRANIUM levert consultants die internationaal worden geworven en getraind om projecten te doen in verschillende landen. De AVG is een uitdaging voor Europese bedrijven, maar worden ook steeds belangrijker voor iedere internationale organisatie die zaken doet binnen de grenzen van de EU of gegevens verzamelt van Europese burgers zonder dat zij fysiek aanwezig zijn in de EU. Informatieveiligheid en gegevensbescherming zijn zeker onderwerpen waar wereldwijd rekening mee gehouden moet worden.

Momenteel heeft CRANIUM kantoren in België, Hongarije en Nederland. Momenteel worden er stappen ondernomen om ons binnen Europa uit te breidden. Verder zijn we ook werkzaam op projecten in de Verenigde Staten en China.

LATEN WE SAMEN WERKEN AAN EEN VEILIGER DIGITAAL LEVEN!!!

Pin It on Pinterest